Arganolie geschikt voor kinderen

Eczeem een van de veelvoorkomende huidproblemen. Helaas ook bij kinderen. De jeuk en ontstekingen die met eczeem gepaard gaan zijn soms bijna ondragelijk! Medicijnen op recept kunnen wel tijdelijke verlichting brengen helaas is dit meestal op hormoon basis iets wat je vaak max twee weken mag gebruiken maar dan is het probleem vaak nog niet verholpen! En een erkende oplossing op langer termijn is er bijna nog niet.

Of toch wel??

Er zijn wel wat manieren om te voorkomen dat er een nieuwe eczeem aanval kan optreden of in ieder geval het verlichten hiervan.

• Eczeem bij kinderen is vaak het gevolg van huidverzorgingsproducten. Onnodige geurtjes, chemicaliën en ingrediënten in zeep of lotion kan een babyhuidje makkelijk irriteren dit komt helaas door chemische bestandsdelen als parabenen en SLS ( (sodium lauryl sulfaat) Het is daarom ook belangrijk om te kijken welke middelen er worden gebruikt. Ga voor geurloze producten, producten die veilig zijn voor kleine kinderen, producten die geen allergieën veroorzaken, of natuurlijke producten. Het laatste is wel onze nummer één die we aanraden…natuurlijke producten!

TIP Ook wassen in puur water dus zonder een douchegel etc. zou eens handig kunnen zijn om te kijken of de symptomen verminderen.

• Houd de huid vochtig. Eczeem vereist veel hydratatie. Bij een kind én volwassene met eczeem houdt de huid heel erg slecht vocht vast. Dit komt omdat de natuurlijke vetlaag op de huid is aangetast. Door het gebruik van chemische producten word dit alleen maar verergerd.

Resultaat: schilfers, droge plekken op de huid, uitslag. Het is daarom ook handig om te kijken naar producten die hydraterend werken dit voorkomt jeuk! Maar tegelijkertijd worden ook littekens vermeden.

Arganolie dé oplossing

Een van die beste vochtinbrengende producten tegen eczeem is Arganolie. En dan natuurlijk wel de 100% pure Arganolie. Zo weet je zeker dat er geen chemicaliën of schadelijke producten aan toegevoegd zijn. Arganolie is rijk aan vitamine E, anti-oxidanten en essentiële vetzuren. Vetzuren die je lichaam nodig heeft, maar niet zelf aan kan maken.

Je lichaam moet deze vetzuren dus uit voeding en huidverzorgingsproducten halen. De vetzuren die van nature in arganolie voorkomen zijn Omega-9 (oliezuur) en Omega-6 (linolzuur). Deze vetzuren helpen actief bij het tegengaan van ontstekingen. Daarnaast zijn deze vetzuren nodig voor de productie van prostaglandine, een lichaamseigen ontstekingsremmer.

Tot slot zorgen essentiële vetzuren voor meer weerstand en elasticiteit van de huid. Zo krijgt een babyhuidje de voeding en bescherming die het nodig heeft. Een paar druppels Arganolie per dag is al voldoende om de jeuk te verminderen. Dit kan dagelijks worden toegepast! Iets wat op langer termijn veel baat heeft.

• Hoe vervelend jeuk ook is probeer dit bij kinderen en baby’s te vermijden. Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan! Daarom vraagt het iets langer de tijd om een product te vinden die wél werkt. Te veel krabben veroorzaakt korstjes en zorgt dat bacteriën zich verder verspreiden en nieuwe infecties veroorzaken. Door de huid vochtig te houden voorkom je jeuk!

MAAR ER IS MEER….
Zo vertelde we hierboven dat commerciële (vaak chemische) verzorgingsproducten vooral bij kinderen en mensen met o.a. eczeem super schadelijk is. De natuurlijke vetlaag die ons hoort te beschermen word op deze manier aangetast en het kost de huid enorm veel moeite om het te genezen.

Wij hebben gekozen om onze eigen pure olijfzeep te maken met argan extracten. Deze is te gebruiken voor zowel de huid
als het haar en zijn gemaakt met laurierolie. De zeep bevat GÉÉN kleurstoffen, parabenen, chemische stoffen of andere conserveermiddelen.

De combinatie van olijfzeep én arganolie helpt de huid te herstellen en zo de huidlaag weer in balans te brengen. Doordat deze 100% natuurlijk is boordevol vitamine, is deze ook geschrikt voor baby- en kinderhuidjes!arganolie olijvenzeep naturel
Ingrediënten: olijfzeep, natuurlijke rozenwater, arganolie, eucalyptusolie, kokosolie, olijfolie en lijnzaadolie.
Onze olijfzepen zijn medicinale zepen – een zuiver natuurproduct – en staan erom bekend de huid zacht en veerkrachtig te houden. De zeep wordt vooral gebruikt bij een gevoelige, beschadigde of geïnfecteerde huid. Geschikt voor mensen met acne, eczeem, psoriasis en andere aandoening.
Het is voedend, jeuk verminderend en brengt na enige tijd de natuurlijke vetlaag terug. Onze pure olijfzeep is verkrijgbaar in twee soorten: olijfzeep met Argan (naturel) en Olijfzeep met Eucalyptus, heerlijk voor als je verkouden bent. Beide terug te vinden in onze webshop.

Extreme last? Probeer dan naast de olijfzeep ook onze pure cosmetische arganolie! Deze kan prima samen gecombineerd worden. Door de huid te wassen met olijfzeep onder de douche en de huid erna in te smeren met de olie krijgt het dubbel zoveel vitamine en de juiste vetzuren binnen. IDEAAL

Terug