De wonderen van rozenwater

Wij zijn onlangs benaderd door een van de grootste mode platforms van dit moment namelijk: Gift Avenue

Met meer dan 40.000 bezoekers per maand. Hoe gaaf is dat! Nu zijn we al voor de tweede keer benaderd. Eerder liet Gift Avenue aan hun lezers weten wat zij van onze  cosmetische arganolie vonden nu zijn wij laatst opnieuw benaderd, maar dit keer over onze biologische rozenwater mét pure rozenolie. Marielle Verhoekx deelt wekelijks haar beauty tips. Ook benieuwd wat ze dit keer over ons heeft geschreven? Ga dan snel naar Gift Avenue

Maar goed nu is het ook handig om te vertellen waarom rozenwater nou zo goed is. Just read!

rozenwater

Rozenwater dé natuurlijke tonic!

Het is een wondermiddeltje voor de huid, het haar en de lippen. 
Nu in eigen keuken onze zelfgemaakte rozenwater op basis van pure rozenolie! Wij zijn er dol op, maar je moet natuurlijk wél weten wat het is en hoe je het kan gebruiken! Daarom hebben wij wat handige weetjes en tips op een rijtje gezet.

Het klinkt leuk, maar wat is rozenwater precies?
Rozenwater is een destillaat van etherische rozenolie dat gemaakt wordt van rozenblaadjes. Verwar het niet met rozensiroop, want dat is suikerwater waar rode kleurstof in zit en maar een heel klein beetje rozenwater. Omdat steeds meer mensen last hebben van huidirritaties en een gevoelige huid wilde wij iets maken op natuurlijke basis en wat werkt voor alle huidtypes. Niks is lekkerder dan een reinigingslotion wat niet schadelijk is en nog is heerlijk ruikt. Toen kwamen we op het idee om onze eigen rozenwater te maken met pure rozenolie. De toevoeging van pure rozenolie maakt het product vitaminerijker!

Wist je dat rozenwater ook gebruikt kan worden in gerechten? In Marokko word het o.a. gebruikt bij het maken van koekjes. Maar er bestaan twee soorten namelijk;

  • Cosmetisch rozenwater: niet eetbaar!
  • Biologische rozenwater: wel eetbaar!

Hoog tijd om er meer over te weten… Dit zijn de voordelen:

1. Het houdt de pH-waarde van de huid op pijl.
2. Werkt goed tegen acne, ontstekingen van de huid en eczeem.
3. Het hydrateert, revitaliseerd en voedt de huid en maakt deze glad en zacht.
4. Helpt om littekens en wondjes te helen.
5. Kalmeert de huid bij stress en angst.
6. Het helpt de huid te egaliseren en doodt bacteriën.
7. De antioxidanten maken de huidcellen sterken en dragen bij tijdens het aanmaken van huidweefsel.
8. Het is te gebruiken als een make-up remover.
9. Voorkomt en verminderd donkere kringen rondom de ogen
10. Voedt en hydrateert het haar.
11. Het werkt tegen een irriteerde hoofdhuid en roos.
12. Revitaliseerd de ouder wordende huid en verzacht fijne lijntjes en rimpels.

roos

Let wel op dat veel commerciële merken aangeven biologische rozenwater te verkopen kijk dan altijd achterop de het flesje om te checken welke (eventuele) toevoegingen ze erbij stoppen. Het moet nota bene alleen maar rozenwater bevatten.

Rozenwater kan dagelijks gebruikt worden en is voor alle huidtype geschikt zeker ook voor mensen die last hebben van een droge of gevoelige huid. Het kan aangebracht worden met een wattenschijfje. Lees verder ons leuke blog over hoe en waarom je biologische rozenwater een must is.

Little me time TIP! Een super leuke tip om te gebruiken wanneer je een avondje heerlijk wat tijd voor jezelf wilt nemen. Rozenwater is heerlijk te gebruiken in combinatie met arganolie. Je gezicht laten stomen onhandig? Wel nee: je hoeft de deur niet eens uit. Je kan dit doen, super ouderwets boven een pan (kokend water) sla een grote handdoek boven je hoofd en laat je gezicht heerlijk genieten van de warmte.

De laatste stap is je gezicht afnemen met rozenwater laat het daarna circa 15min. inwerken en vervolgens smeer je, je gezicht lekker in met onze pure arganolie. Je gezichtsporiën worden diep gereinigd en de huid optimaal gevoed! De volgende ochtend zal je huid weer helemaal stralen.

Onze rozenwater is te bestellen in onze webshop voor slechts €8,95!

rozenwater atlas argan

Terug