Haaruitval Oorzaken En Hoe Arganolie Positief Kan Helpen

Haaruitval voorkomen

Of je nou man of vrouw bent. Jong of oud. Met haarverlies kunnen we allemaal te maken krijgen.

Soms is dit alleen zichtbaar in je kam of haarborstel. Andere keren heeft het meer impact en is je schedel ongewild toch echt zichtbaarder dan hij voorheen was.

En dat is vervelend! En niet zo’n klein beetje ook!

Wat we ons vaak niet realiseren is dat er verschillende haaruitval oorzaken zijn, soms heel simpel, maar helaas soms ook een stuk complexer om te achterhalen:

  • Slechte eetgewoontes. Soms vindt haaruitval simpelweg plaats doordat je niet de juiste hoeveelheid voedingsstoffen binnenkrijgt. Haarfollikels hebben namelijk goede voeding nodig om te groeien en te herstellen. De meest voorkomende veroorzakers: een teveel vitamine A, te weinig proteïne, een te kort aan ijzer of een te kort aan vitamine B.
  • Stress. Zoals we weten is stress de veroorzaker van een hele hoop klachten en zo ook van haaruitval. Het ontregelt namelijk de natuurlijke levenscyclus van je haar en vaak kom je hier pas na een paar maanden achter. Gelukkig hersteld dit zich weer zodra de stress geminimaliseerd is.
  • Hormonale onbalans. De reden van hormonale onbalans kan bijvoorbeeld zwangerschap of de overgang zijn maar bijvoorbeeld ook voeding. Wat de oorzaak ook is, het kan absoluut een negatief effect hebben op je gehele fysieke systeem en dus ook op de gezondheid van je hoofdhuid en haar.
  • Helaas, helaas, helaas, is erfelijkheid nog steeds een grote bron van haaruitval. Bij mannen vaker dan vrouwen, maar uiteindelijk kan het iedereen overkomen. We wachten allemaal met smart op een wondermiddel om dit geheel te voorkomen maar tot die tijd is er helaas niet veel meer te doen dan goed voor je haar zorgen en de uitval zolang als mogelijk uit te stellen.
  • Medische condities. Schildklierproblemen, auto immuun ziektes, kanker (en natuurlijk chemotherapie), en diverse andere chronische of lange termijn ziektes zijn allemaal haaruitval oorzaken.
  • Ongezonde haarstyling. Föhnen, straightenen, permanenten, kleuren, producten gebruiken met sterke chemicaliën, je haar vaak in strakke knotjes of kleine staartjes dragen…het zijn allemaal zaken die op een langere termijn een negatief effect hebben op de gezondheid van je haar en daarom ook op de eventuele uitval er van.

 

Natuurlijk adviseren wij allereerst om voor jezelf goed na te gaan wat de grote veroorzaker van haaruitval is in jouw situatie en om op basis daarvan de juiste maatregelen toe te passen die er voor zorgen dat je haaruitval geen lange termijn probleem wordt. Elk probleem dient namelijk bij de bron te worden aangepakt!

Maar soms kan het uiteraard even duren voor je de veroorzaker te pakken hebt, laat staan dat de tegenmaatregelen direct helder en effectief zijn. En trouwens…zou je er niet altijd ook van de buitenkant voor willen zorgen dat je haar niet alleen niet meer uitvalt maar ook gezond, sterk en glanzend is?

cosmetische arganolieDaarom kunnen wij je het aanraden om er een gewoonte van te maken Arganolie te gebruiken in je haarverzorging.

Arganolie is dé ideale verzorging voor je haar. Of het nou gezond en weelderig is op dit moment, of juist niet.

De olie zit namelijk boordevol met vitamine E. Het is dan ook deze wonderlijke vitamine die maakt dat de Arganolie diep doordringt in de schacht van het haar. Het zorgt er dan ook voor dat het haar zowel van binnen als van buiten beschermd wordt tegen invloeden als vervuiling, zonnestraling maar ook voor mogelijk schadelijke haarstyling producten en behandelingen.

De vitamine E wordt daarnaast ook nog eens aangevuld met anti-oxidanten en essentiële vetzuren die er voor zorgen dat het haar diep gevoed wordt en het daarmee sterker, elastischer en glanzender wordt.

Maar waar het écht interessant wordt is wanneer de Arganolie goed en regelmatig in de hoofdhuid gemasseerd wordt. De massage aangevuld met de rijke olie zorgt er namelijk voor dat de bloedcirculatie op je hoofd verbeterd wordt en daarmee dat je haarfollikels sterk en gezond worden. De olie helpt je dus de gezondheid van je hoofdhuid, en de rest van het haar in de meest optimale conditie te brengen en daarmee haaruitval te voorkomen of verminderen. Eveneens heeft dit ook een positief effect op eventuele aanvullende behandelmethoden tegen haarverlies.

Veel Arganolie, en veel moeite is er niet voor nodig om al deze positieve resultaten te behalen: met het in masseren van een paar druppels, twee keer per week ben je er namelijk al.

Onze tip: ga 1 keer per week verder dan alleen de massage van je hoofdhuid en verwen jezelf met een uitgebreide thuishammam!

Het mag duidelijk zijn dat wij trots zijn op ons product en alles wat het te bieden heeft. We werken er dan ook hard aan om de meest hoogwaardige kwaliteit Arganolie te garanderen!

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens rond in onze webwinkel of onze winkel in Leiden en ontdek voor jezelf wat de voordelen van Arganolie zijn.

Terug