Voordelen van arganolie

Arganolie is een eeuwenoud schoonheidsgeheim uit Marokko. De pure olie is rijk aan natuurlijke antioxidanten en voedende stoffen die het lichaam van binnen en buiten verzorgen. De olie wordt op een speciale wijze geperst, waardoor alle stoffen optimaal behouden worden. Er zijn vele voordelen van arganolie en we zetten de grootste voordelen graag even voor je op een rijtje.

voordelen van arganolie

Ingrediënten
Arganolie is rijk aan antioxidanten. Die stoffen stoppen en voorkomen de beschadiging van cellen door oxidanten. Oxidanten zijn van nature aanwezig in het lichaam maar komen ook uit schadelijke stoffen van buitenaf. De antioxidanten helpen bij de heling van de huid en gaan huidveroudering tegen. De olie zit vol met vitamine A, vitamine E en omega vetzuren. Deze verzameling van stoffen beschermen de huid tegen UV-stralen en schadelijke stoffen van buitenaf, werken ontstekingsremmend wat roodheid tegen gaat en bevorderd de aanmaak van elastine en collageen in de huid.

Arganolie voor je huid
Arganolie is geschikt voor alle huidtypen. Een gezonde huid produceert talg. Talg helpt de huid vocht vast te houden en gehydrateerd te blijven. De droge huid produceert te weinig talg om het vocht vast te houden. Dit kan resulteren in een jeukerige en schilferachtige huid. De vette huid produceert juist teveel talg door het gebrek aan vocht. Hierdoor kunnen poriën verstopt raken en dit kan resulteren in acné en een onzuivere huid. Arganolie reguleert de talgproductie in de huid en is daarom zeer geschikt voor de droge, gemengde en vette huid. Omdat arganolie 100% natuurlijk is, neemt het minder risico’s met zich mee voor de gevoelige huid. Er wordt wel geadviseerd om de olie altijd op een klein stukje huid te testen voor een allergische reactie. Waarom arganolie goed werkt tegen bijvoorbeeld acné is hier verder te lezen.

De olie voelt licht aan op de huid, plakt niet en trekt snel in. Gebruik de olie op het gezicht en het lichaam voor littekens en striemen, scheerbultjes, puistjes en pukkeltjes, handen en nagels of simpelweg ter vervanging van dag- en nachtcrème en bodylotion. Masseer de olie op de gewenste plek tot het volledig is ingetrokken. De olie kan ook gebruikt worden voor het intensief voeden van de huid. Breng een extra dikke laag aan en laat het volledig intrekken.

Arganolie voor je haar
Doordat de olie rijk is aan vitamine E is het ook zeer geschikt voor het haar en hoofdhuid. Het voedt de hoofdhuid intensief en gaat roos tegen. Het beschermt, voedt en verzorgt het haar. Daarnaast voorkomt het haarbreuk op behandeld of natuurlijk breekbaar haar. Het wordt zachter, gaat meer glanzen en voorkomt pluis. Gebruik het als haarmasker door het gelijkmatig in het haar te verdelen en minimaal een uur te laten zitten. Het kan ook gebruikt worden als een serum op vochtig of droog haar. De beste tips en tricks voor het gebruik van arganolie voor je haar kun je hier verder lezen.

Culinaire arganolie
Arganolie werd van oorsprong gebruikt in de keuken. De olie is een gezonde keuze. Het bestaat voor bijna 80% uit onverzadigde vetten die het cholesterolgehalte in het bloed verlagen. Dat verlaagt de kans op hart- en vaatziekten. De olie heeft een diepe nootachtige smaak en geeft een verrassende toevoeging aan gegrild voedsel en sauzen. Ons culinaire arganolie assortiment geeft je verscheidene opties om arganolie te ervaren in de keuken.

culinaire arganolie amlou

Oorsprong
Arganolie, het vloeibare goud is overal en het is makkelijk verkrijgbaar. Iedereen wilt profiteren van de geweldige voordelen van de olie. Maar hoe wordt de beste arganolie geproduceerd?

Arganolie wordt gewonnen uit pitten van de vruchten van de Arganie, oftewel de Arganboom. Deze boom is één van de oudste bomen ter wereld en groeit uitsluitend in het zuiden van Marokko. Het leven van de bevolking uit die streek leeft van de Arganboom. Zij oogsten de vruchten en verwerken dit tot vele producten die over heel de wereld verkocht worden. De stijgende vraag voor de olie leidt tot de toevoeging van anderen oliën om de opbrengst te verhogen. Daarnaast wordt het productieproces verandert om sneller olie te verkrijgen. Dit gaat allemaal ten koste van de kwaliteit.

Wij garanderen de beste kwaliteit arganolie.

Waar velen de olie importeren, importeren wij de zaden. Door een direct handelsverband met een familie uit de streek, is het mogelijk om de beste Arganzaden te importeren tegen een eerlijke prijs. De zaden zijn 100% biologisch en vrij van bestrijdingsmiddelen. De olie wordt op de traditionele manier geperst en verwerkt, waardoor de beste kwaliteit gegarandeerd kan worden.

Proces
De werkende stoffen in de arganolie kunnen alleen optimaal behouden worden, als de zaden op een traditionele en specifieke wijze worden behandeld. De zaden worden geroosterd en koud geperst. Zo blijft de kwaliteit het hoogst. Alle essentiële voedingsstoffen en smaak blijft optimaal.