Waarom natuurlijke cosmetica?

WAAROM IS NATUURLIJKE COSMETICA BETER EN ZO BELANGRIJK?

Wij, van Atlas Argan, zijn allemaal bewust van de positieve  voordelen van natuurlijke oftewel ‘groene’ cosmetica. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze producten ook onder deze term vallen. We letten tegenwoordig steeds meer op onze voeding en op de invloed die het kan hebben op onze gezondheid. Toch zijn we minder kritisch met wat we dagelijks op onze huid smeren. En dat komt vaak niet weten wat we precies op onze huid smeren. 

Bron foto: Pinterest

Wist je dat in de meeste verzorgingsproducten en in cosmetica schadelijke stoffen verwerkt worden?  De meest voorkomende zijn siliconen, sulfaten, PEG’s, synthetische parfum, conserveringsmiddelen en helaas gaat het lijstje nog door! Deze schadelijke stoffen gaan via je bloedbaan het lichaam in en kunnen allerlei schaden aanrichten. Het zijn namelijk vooral de synthetische conserveringsmiddelen en synthetische kleurstoffen in producten die irritaties en allergische reacties veroorzaken. Natuurlijke cosmetica maken gebruik van milde stoffen die juist de huid verzorgd en de conditie van de huid verbeterd en huidproblemen tegengaan.

Beter voor je huid De huid is ons grootste orgaan. Bij volwassenen kan het oppervlak wel 1,5 tot 2 vierkante meter zijn, wow! Onze huid heeft een belangrijke taak, namelijk: het lichaam ontgiften en dus beschermen. De huid neemt dus veel stoffen op, zo dus ook schadelijke stoffen. Daarom is het heel erg belangrijk om bewust te zijn over wat je op jouw huid smeert. Vooral voor dagelijkse producten is dit essentieel! 

Synthetische stoffen kunnen namelijk bij lang gebruik de huid irriteren. Vaak krijgen wij klanten met een gevoelige of geïrriteerde huid in onze winkel. Het probleem ligt vaak aan het type product die zij dagelijks gebruiken.

Benieuwd naar onze producten? Kijk dan hier op deze pagina:  https://atlasargan.nl/

 

Terug