Weet Je Niet Wat Te Doen Tegen Acne? Arganolie Helpt!

wat te doen tegen acne

Acné, oftewel puistjes…één van de meest voorkomende huidproblemen bij zowel tieners als volwassenen en tegelijkertijd ook één van de meest demoraliserende…

Want hoe vervelend en schadelijk voor je zelfvertrouwen is het niet als je huid simpelweg niet doet wat je wilt? En midden in je gezicht ook nog eens!

Acné wordt veroorzaakt wanneer de talgklieren een teveel aan olie produceren, de poriën verstoppen en de huid vettig en glimmend achterlaten. Vaak wordt dit vervolgens aangevuld met bacteriën, en ontstekingen (zeker wanneer geprobeerd wordt het puistje uit te knijpen) waardoor een puistje ontstaat en/of erger wordt.

Hoewel het soms misschien lijkt alsof iemand zich niet goed verzorgt of alleen maar junkfood eet, zijn de oorzaken van acné een stuk complexer dan dat. Sterker nog, het is eigenlijk nog steeds een groot mysterie waar acné exact door veroorzaakt wordt. Wel worden hormonen (zoals in de puberteit of in de dagen voor menstruatie), bepaalde medicijnen (waaronder de pil), en simpelweg verstoppingen ontstaan door bijvoorbeeld vettige make-up of slechte ventilatie (zoals een rugzak) als de grootste boosdoeners aangewezen door de experts.

Om geheel van je acné en de lelijke littekens die er vaak bij komen af te komen, is het is dan ook verstandig om acné op 3 verschillende manieren te bestrijden:

1. Door de huidige acné zo snel als mogelijk te genezen.

Puistjes die op dit moment aanwezig zijn wil je natuurlijk zo snel mogelijk weg hebben, en met zo min mogelijk negatieve effecten (littekens).

Arganolie kan hier goed bij helpen. Dit lijkt natuurlijk gek, want olie met olie bestrijden klinkt niet logisch, maar het hoge vitamine E gehalte in de Arganolie werkt uitermate goed om de huid goed te voeden en de beschadigde huidweefsels te herstellen. Daarnaast bevat de olie ontstekingsremmende bestanddelen die maken dat de ontsteking uit het puistje wordt gehaald zodat de huid zich volledig kan richten op het helingsproces.

cosmetische arganolie2. Door nieuwe ontstekingen te voorkomen.

Dit doe je door te zorgen dat niks in je omgeving nieuwe puistjes kan veroorzaken. Zorg dus dat je kussensloop altijd schoon is, je geen zweterige rugzakken draagt, en je je huid elke ochtend en avond goed schoonmaakt met een goede facewash en lotion. Arganolie kan vervolgens onder een crème gebruikt worden om de talgproductie verder te beperken en de acné beheersbaar te houden.

Aanvullend kunnen wij adviseren om te experimenteren met een ander merk make-up, een andere contraceptiepil en het geheel elimineren van zuivelproducten uit je dieet. Omdat zuivel natuurlijk komt van een ‘moeder’, zit deze vol met hormonen. De meeste mensen hebben hier vervolgens helemaal geen last van, maar sommigen van ons zijn hier simpelweg overgevoelig of zelfs licht allergisch voor. De gevolgen van deze gevoeligheid zijn dat chronische ontstekingen in de darmen worden veroorzaakt die vervolgens weerspiegeld worden in de huid.

3. Door littekens te minimaliseren.

Alsof het puistje zelf al niet erg genoeg was, worden we nadat de ontsteking weg is vaak ook nog eens opgezadeld met lelijke littekens. Als we geluk hebben zijn dit rode of bruinige plekjes, als we echt pech hebben dan kunnen dit ook dieper liggende littekens zijn.

Make-up, voor vrouwen in ieder geval, is een manier om dit te maskeren maar liever willen we er voor zorgen dat ze helemaal weg zijn. Om dit te doen is een regelmatige lichte scrub aan te raden gecombineerd met de dagelijkse applicatie van Arganolie. Zoals al benoemd, zorgt de vitamine E in de olie er namelijk voor dat de huid zich sneller hersteld en daarmee dus ook dat acné littekens en sporen van oude acné geminimaliseerd worden.

Tip: combineer de gezichtsscrub eens met een complete scrub voor het gehele lichaam in een heerlijk ontspannende thuishammam dag!

Puistjes en acné zijn een vervelende bedoening die ons vaak radeloos achter laten. Gelukkig is het allemaal niet geheel hopeloos en is er zeker actie die je kan ondernemen om je acné te verminderen en je huid er beter, gezonder, en stralender uit te laten zien.

De vele voordelen van Arganolie maken dan ook dat in ieder geval dit product een zeer waardevolle toevoeging zal zijn in je verzorgingsritueel!

 

 

Het mag duidelijk zijn dat wij trots zijn op ons product en alles wat het te bieden heeft. We werken er dan ook hard aan om de meest hoogwaardige kwaliteit Arganolie te garanderen!

Nieuwsgierig geworden? Kijk eens rond in onze webwinkel of onze winkel in Leiden en ontdek voor jezelf wat de voordelen van Arganolie zijn.

Terug