DE REIS

Terug naar mijn wortels

Atlas Argan is opgericht door mij, Saïd Mohammed. Ik ben de zoon van een Nederlandse moeder en een Marokkaanse vader. Met Atlas Argan ga ik terug naar mijn wortels: mijn voorouders wonen al ruim tweehonderd jaar in het Marokkaanse Sousgebied. En dat is precies de enige plek ter wereld waar de arganboom groeit.

KNEEPJES VAN HET VAK

Eeuwenoude traditie

Als kind kreeg ik de liefde voor het ‘Marokkaanse goud’, zoals arganolie wordt genoemd, met de paplepel ingegoten. Tijdens onze vakanties in Marokko genoten we van de vele verschillende arganproducten die ze daar al eeuwenlang gebruiken. Van mijn oudtante leerde ik hoe je arganzaden roostert om er culinaire arganolie van te maken: een heerlijk geurende toevoeging aan tal van gerechten.

EERLIJKE HANDEL

Van boer tot product

Al snel maakte ik zelf ook cosmetische arganolie, een rijk en weldadig verzorgingsproduct dat dankzij de vele werkzame stoffen wonderen doet voor je huid en haar. We kopen de arganzaden in bij de boeren in Marokko. We betalen ze rechtstreeks, zonder tussenhandelaar. Zo blijft er veel meer over voor de boeren zelf, die daarmee hun familie en personeel goed kunnen onderhouden.

MAROKKAANSE ARGANOLIE

Het wonder dat gedeeld moet worden

Sinds ik zelf de wonderlijke werking van arganolie heb ontdekt, en de positieve effecten zag bij vrienden en familie, zie ik het als mijn missie om het geheim van deze voedende en verzorgende olie te delen met zoveel mogelijk anderen. Via Atlas Argan wil ik je laten kennismaken met de vele manieren waarop je dit unieke en authentieke Marokkaanse product kunt gebruiken. En je zo meenemen op ontdekkingsreis naar natuurlijke schoonheid en gezondheid.

ATLAS ARGAN

Van Marokko naar jou

De arganolie die je bij ons koopt, heeft een lange weg afgelegd. Die begint in het zuidwesten van Marokko, bij de arganboom. De vruchten rijpen aan de boom en drogen in de zon voordat ze handmatig worden ontdaan van hun olierijke zaden. Dan begint het tijdrovende en nauwkeurige proces van pellen, roosteren, malen en filteren. Alleen zo krijg je de beste arganolie.

PURE ARGANOLIE

Omring jezelf met het goede

Gun jezelf al het goede dat arganolie je kan bieden. Verrijk je haar met een gezonde glans en volle veerkracht. Laat je natuurlijke schoonheid ontwaken met een zijdezachte huid en voed je lichaam met essentiële, gezonde vetzuren en antioxidanten. Dit is mijn Marokkaanse familiegeheim voor jou.

EEN BEETJE MAROKKO

In het centrum van Leiden

Ga op culinaire of cosmetische reis met Atlas Argan. Kom langs in onze winkel in het centrum van Leiden en ontdek de voordelen van pure Marokkaanse arganolie. Of bestel meteen cosmetische arganolie of culinaire arganolie in onze webshop.

ATLAS ARGAN

100% groene cosmetica

Bij Atlas Argan staan we garant voor 100% groene cosmetica. Alle ingrediënten van onze cosmetische producten zijn volledig natuurlijk. Onze producten zijn met zorg geselecteerd, dierproefvrij en milieuvriendelijk verpakt. Wil je het nog duurzamer? Bestel dan meerdere producten in één keer samen met anderen, zo spaar je het milieu én je portemonnee.

Verzorgend

CULINAIR

Verrijkend

COSMETICA

Verfijnend

HOME

Component 14 – 1

Atlas

Reizen en ontdekkingen

Wij, van Atlas Argan, zijn allemaal bewust van de positieve voordelen van natuurlijke oftewel ‘groene’ cosmetica. Daarom vinden wij het belangrijk dat onze producten ook onder deze term vallen. We letten tegenwoordig steeds meer op onze voeding en op de invloed.