ARGANOLIE LEIDEN

Wat is arganolie?

Arganolie staat niet voor niets bekend als het ‘Marokkaanse goud’: behalve zeer exclusief is pure arganolie ontzettend gezond. De unieke olie, geperst uit de zaden van de zeldzame arganboom, wordt in Marokko al generaties lang gebruikt. Om te eten, bijvoorbeeld om brood in te dippen en couscous mee te besprenkelen, maar ook als cosmetisch product. Arganolie werkt namelijk helend en versterkend voor zowel huid als haar.

PURE ARGANOLIE

Smaakvol en gezond

De zaden van de arganboom zijn rijk aan antioxidanten, mineralen en gezonde vetten. Door ze te vermalen en vervolgens te persen, krijg je een olie die bomvol zit met deze heilzame stoffen. Hiervoor gebruiken we een speciaal voor ons ontwikkelde oliepers. We persen de fijngemalen zaden op lage temperatuur en filteren de vrijgekomen olie tot een pure, goudkleurige vloeistof. Als we culinaire arganolie maken, worden de zaden voor het malen eerst nog geroosterd. Dit zorgvuldige proces zorgt dat de voedingstoffen en de authentieke nootachtige smaak perfect behouden blijven.

ATLAS ARGAN

Van Marokko naar Leiden

Om de juiste zaden in te kopen en te verwerken, reizen we zelf naar Marokko. Dankzij onze jarenlange ervaring weten we de beste zaden te selecteren. We kopen rechtstreeks bij de boeren en betalen ze eerlijk. Zo dragen we bij aan hun economische zelfstandigheid. We begeleiden elke stap van het proces, van de selectie van de zaden bij de boer in Marokko tot de ambachtelijke persing en het transport naar Leiden. Zo kunnen we de herkomst en kwaliteit van onze arganolie garanderen.

PURE ARGANOLIE

100% puur en hoge kwaliteit

Cosmetische arganolie persen we op een temperatuur van minder dan 30 °C, dit heet koude persing. Culinaire arganolie wordt op ongeveer 55 °C geperst. De smaak en kwaliteit blijven hierdoor goed behouden en er gaan geen natuurlijke eigenschappen verloren. Na het persen laten we de olie twee dagen bezinken. Tot slot filteren we de olie met een compressor. Het resultaat? Glasheldere en 100% pure arganolie van de allerhoogste kwaliteit.

ARGANOLIE LEIDEN

Je reis begint hier

Benieuwd naar onze exclusieve 100% pure arganolie en onze producten die gebaseerd zijn op arganolie? Jouw reis naar schoonheid en gezondheid begint bij Atlas Argan. Bestel meteen cosmetische arganolie, culinaire arganolie of heerlijk ruikende producten voor je huis in onze webshop. Je bent natuurlijk ook van harte welkom in onze winkel in Leiden om de arganolie te testen en te proeven.

Dus als je je afvraagt: ‘Waar kan ik pure arganolie kopen’, dan weet je nu het antwoord!

Argan verrijkt je leven

Wij hebben het onze missie gemaakt om de wereld kennis te laten maken met pure Argan. Daarom leren wij hoe Argan jouw leven kan verrijken.

#Expertadvice     #AtlasCulinair

#Expertadvice     #AtlasCulinair