Fles_Sfeerbeeld_03

De 10 grootste voordelen van culinaire arganolie

Voordeel 1: Nootachtige smaak

Arganolie is ontzettend smaakvol. Al met een paar druppels culinaire arganolie geef je je saladedressing, pasta, rijst, couscous of dessert een heerlijke nootachtige smaak. Je proeft een subtiele combinatie van versgebakken brood, hazelnoten en sesam. Probeer ook eens de ambachtelijke amlou: een heerlijk mengsel van amandelen, honing en arganolie.

 

Voordeel 2: Vitaminen, mineralen en gezonde vetten

Arganolie bevat een hoog gehalte vitamine E en onverzadigde vetzuren: omega 6 en 9. Bovendien is de olie rijk aan de mineralen kalium en magnesium. Dat is onder meer goed voor de vochtbalans en bloeddruk in het lichaam, voor botten, spieren en bloedvaten.

 

Voordeel 3: Sterker immuunsysteem

Het hoge gehalte vitamine E in arganolie geeft je immuunsysteem een flinke boost. Vitamine E is namelijk een antioxidant dat cellen, bloedvaten, organen en weefsel beschermt. En die werken allemaal samen om bacteriën, virussen en andere veroorzakers van gezondheidsklachten te weren. Op die manier helpt arganolie je minder snel ziek of verkouden te worden.

 

Voordeel 4: Lager cholesterol

Arganolie bevat veel onverzadigd vet. Dat is de gezonde vorm van vet, dat de hoeveelheid LDL-cholesterol in je bloed verlaagt. Een lage LDL-cholesterolwaarde is goed voor je bloedvaten en verkleint de kans op hart- en vaatziektes. De vetzuren in arganolie bevorderen bovendien de aanmaak van het gezonde HDL-cholesterol, dat het teveel aan LDL-cholesterol afvoert.

 

Voordeel 5: Betere doorbloeding

Dankzij het hoge gehalte vitamine E kan arganolie de algehele doorbloeding in je lichaam bevorderen. En dat is een van de belangrijkste functies in het lichaam. Je bloedsomloop voorziet de hersenen en andere organen van voldoende zuurstof, en zorgt op die manier dat je lichaam goed functioneert. Ook draagt een goede bloedsomloop bij aan een gezonde huid.

 

Voordeel 6: Gezonde en jonge huid

Arganolie bevat veel vitamine E en bevordert daarmee de celvernieuwing. Dat kan het verouderingsproces van de huid vertragen en de invloed van stress op de huid verminderen. En dat resulteert in minder rimpelvorming en een jonge en frisse uitstraling: je huid blijft langer glad en egaal.

 

Voordeel 7: Betere genezing van wondjes

De antioxidanten in arganolie maken je huid niet alleen gladder en egaler, ze werken ook ontstekingsremmend. Daardoor kan de olie helpen bij de genezing van wondjes en ervoor zorgen dat je minder vlekjes of littekens overhoudt.

 

Voordeel 8: Helpt ziektes voorkomen

Arganolie kan zelfs ernstige ziektes helpen voorkomen. Als je bijvoorbeeld boter vervangt door arganolie, verklein je de kans op diabetes, hart- en vaatziektes, zo blijkt uit onderzoek. Een andere studie toonde aan dat het hoge gehalte vitamine E, olie- en linolzuur in arganolie preventief werkt tegen verschillende vormen van kanker.

 

Voordeel 9: Verkleinde kans op diabetes

De vele antioxidanten in arganolie dragen bij aan een gezonde bloedsuikerspiegel. Die bevorderen namelijk de werking van insuline. Hierdoor kan arganolie in je voeding de kans op diabetes verkleinen.

 

Voordeel 10: Laat je huid en haar stralen

Heb je een droge huid, of dof of pluizig haar? Een paar druppels arganolie door je voeding dragen bij aan een jong ogende en goed gehydrateerde huid én aan zacht en sterk haar.

 

Let op: gebruik culinaire arganolie koud

De voedingsstoffen gaan verloren zodra je arganolie verwarmt tot een temperatuur van 60 graden of hoger. Ook de nootachtige smaak neemt dan snel af. Gebruik arganolie daarom vooral koud, of voeg de arganolie pas na het koken of bakken toe om te profiteren van alle smaak- en gezondheidsvoordelen.

Dat arganolie je huid en haar laat stralen, weet je misschien al. Maar wist je dat je de olie net zo veelzijdig kunt gebruiken bij het koken? Culinaire arganolie maakt je gerecht extra smaakvol én gezond. De gezondheidsvoordelen – en dat zijn er veel – zijn zelfs wetenschappelijk aangetoond. Hieronder sommen we de tien belangrijkste pluspunten van culinaire arganolie voor je op.

Culinaire Arganolie

Verrijk je gerechten met de culinaire arganolie van Atlas Argan. In Marokko kennen ze het geheim van deze exclusieve olie met zijn rijke, nootachtige smaak al eeuwen. Gebruik onze culinaire arganolie volgens authentiek recept voor jouw dressings, pasta’s, salades, kip en vis. Succes gegarandeerd!

Bestel nu en ervaar wat culinaire arganolie met jouw gerechten kan doen.

 26,95

Wissen

Beschrijving

Onze culinaire arganolie is een 100% pure arganolie, op ambachtelijke wijze geperst uit geroosterde arganzaden van de allerbeste kwaliteit. De olie wordt slechts één keer gefilterd (bezinking, eerste persing).

Het zorgvuldige productieproces vindt plaats onder de meest hygiënische omstandigheden. Aan onze exclusieve culinaire arganolie worden geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd.

Extra informatie

Inhoud

250 ml, 500 ml