Waarom Marokkaanse arganolie zo zeldzaam is

Waar komt arganolie vandaan?

Arganolie wordt gemaakt van het zaad van de arganboom. Vroeger groeide deze oeroude boom in heel Noord-Afrika, maar nu alleen nog in het zuidwesten van Marokko, in een smalle strook halfwoestijn tussen de Atlantische kust en het Atlasgebergte.

De arganboom staat zelfs op de Werelderfgoedlijst van UNESCO vanwege zijn zeldzaamheid. De boom is namelijk ook geliefd voor de bouw: het hout van de boom is ijzersterk. Er gelden nu strenge regels voor het kappen, maar het aantal overgebleven bomen is flink afgenomen en de arganboom wordt nog steeds met uitsterven bedreigd.

 

Hoe wordt arganolie gemaakt?

De arganboom is niet alleen zeldzaam, ook het productieproces van arganolie is zeer specifiek en tijdrovend. De vruchten moeten eerst rijpen, van de boom vallen en bruin kleuren. Daarna worden de arganvruchten in de zon gedroogd, met de hand geschild en ontdaan van pulp.

 

1 liter arganolie = 40 kg arganfruit

Om bij de olierijke zaden te komen, moet de overgebleven argannoot volgens een specifieke techniek worden gekraakt. De structuur van de noot mag namelijk niet verloren gaan. Voor één liter arganolie heb je wel 20 kg argannoten nodig. Dat is ongeveer 40 kg arganfruit.

 

1 liter arganolie = 2 uur malen

Na het kraken van de noten worden de arganzaden gemalen volgens een eeuwenoude, tijdrovende methode. Voor een liter olie moet je twee uur malen. Tegenwoordig zijn hier ook machines voor die het malen versnellen, maar de meeste producenten in Marokko gebruiken nog steeds de traditionele methode. De machines zelf zijn namelijk ook kostbaar.

 

Tijdrovend en uniek

In totaal kost de productie van één liter arganolie ongeveer 24 uur werk. In combinatie met de bedreigde positie van de arganboom maakt dit tijdrovende proces arganolie zo zeldzaam. En dus vrij kostbaar. Maar niet voor niets hebben ze dat er in Marokko al eeuwenlang voor over.

Ontdek hoe onze pure Marokkaanse arganolie jouw huid en haar laat stralen en je gezondheid helpt verbeteren. Bestel meteen culinaire arganolie in onze webshop.

In Marokko profiteren ze al eeuwenlang van de gezondheidsvoordelen van arganolie. Het maakt je haar en huid zijdezacht en glanzend, versterkt je immuunsysteem en doorbloeding en werkt zelfs preventief tegen ernstige ziektes. De laatste jaren is de haast magische werking van het ‘vloeibare goud’ wereldwijd ontdekt. Toch blijft de olie kostbaar en zeldzaam. Je leest hieronder hoe dat komt.

Culinaire Arganolie

Verrijk je gerechten met de culinaire arganolie van Atlas Argan. In Marokko kennen ze het geheim van deze exclusieve olie met zijn rijke, nootachtige smaak al eeuwen. Gebruik onze culinaire arganolie volgens authentiek recept voor jouw dressings, pasta’s, salades, kip en vis. Succes gegarandeerd!

Bestel nu en ervaar wat culinaire arganolie met jouw gerechten kan doen.

 26,95

Beschrijving

Onze culinaire arganolie is een 100% pure arganolie, op ambachtelijke wijze geperst uit geroosterde arganzaden van de allerbeste kwaliteit. De olie wordt slechts één keer gefilterd (bezinking, eerste persing).

Het zorgvuldige productieproces vindt plaats onder de meest hygiënische omstandigheden. Aan onze exclusieve culinaire arganolie worden geen conserveringsmiddelen, geur-, kleur- of smaakstoffen toegevoegd.

Extra informatie

Inhoud

250 ml, 500 ml

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Wees de eerste om “Culinaire Arganolie” te beoordelen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *